Yritys

Pekka Uusitalo perusti oman taksi yrityksen vuonna 1990. Hän aloitti ajot yhdeksän paikkaisella tilataksilla. Vuonna 1995 Pekan äiti Hilma Uusitalo jäi eläkkeelle taksihommista ja samalla Hilman taksi Sieppijärveltä siirtyi Pekan nimiin. Siitä lähtien Pekalla on ollut Kolarissa ajossa kaksi taksia.

Vuonna 2007 koulukuljetusajot lisääntyivät. Tähän tarpeeseen hankittiin 14 paikkainen koulukuljetusauto linja-ajoon. Vuotta myöhemmin hankittiin niin ikään pikkubussi koulu- ja tilausajokäyttöön.

2007 syksyllä Pekan poika Ville-Pekka kävi Vaasassa taksiyrittäjäkurssin. Kurssin käytyään hän haki omaa taksilupaa Kolariin. Lupa myönnettiin ja pirssihommat alkoivat Ville-Pekalla 2008 tammikuussa. Hänelle karttui työkokemusta taksihommista noin vuoden verran isänsä leivissä ennen oman yrityksen perustamista.


2009 syksyllä Pekan poika Veli-Pekka kävi tavaraliikenteen yrittäjäkurssin Oulussa ja hän haki liikenneluvan kuorma-autolle. Myös Veli-Pekan yritys on yksin hänen omissa nimissään, mutta hän ajaa aliurakoitsijana Pekalle tavarakuljetuksia.

Veli-Pekka aloitti taksitoiminnan Lokakuussa 2013 Ylläksellä.

Kaikkiaan yrityksissä työskentelee tällä hetkellä 5 vakituisesti ja 2 osa-aikaisesti.

Uusitalon Taksien kuljetuskalusto

 

joomla template